Kapsalon kip met gebakken ui
Servings
4
servingsPrep time
15
minutesCooking time
25
minutesDeze homemade kapsalon is superlekker door de lekkere malse kip stukjes in combinatie met de gesmolten kaas, friet, sla en gebakken uien. Vooral de gebakken ui erbij geeft het een bijzonder lekkere smaak. Ik ga er niet meer woorden aan vuil maken, ervaar het zelf!
Ingrediënten
- Kipmarinade
600 gram kipfilet
1,5 eetlepel (15gr) kipkruiden pikant (van Verstegen)
1 eetlepel koriander
1 ui
1 rode paprika
- _________________________
2 uien
900 gram friet
kaas
- Extra
sla
komkommer
tomaat
Bereidingswijze
- Snijd de kipfilet in blokjes of reepjes. Snipper één ui en snijd de paprika in blokjes. Hak de koriander fijn. Snijd twee uien in halve ringen.
- Marineer de kipfilet met de kipkruiden, gesnipperde ui, fijngesneden paprika en koriander. Zet het even in de koelkast voor 15 minuten, zodat de marinade kan intrekken.
- Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan en bak hierin de kipfilet voor 4 minuten op hoog vuur. Zet dan de deksel op de pan en laat het op middelhoog vuur verder garen voor ongeveer 15 minuten. Roer tussendoor even om.
- Frituur ondertussen de friet mooi goudbruin en gaar. Breng het op smaak met een snufje zout.
- Verwarm een koekenpan om de uien in te bakken. Giet er een scheutje zonnebloemolie in en voeg de uien gelijk toe met een snufje zout. Schep de uien regelmatig om totdat ze mooi goudbruin en gaar zijn.
- Doe de friet in een ovenschaal of aluminiumbakje. Verdeel daar de kip over en daarna de gebakken uien. Leg er tot slot kaas op.
- Zet het in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 10 minuten, totdat de kaas mooi gesmolten is. Doe er saus naar keuze overheen en garneer met sla, komkommer en tomaat.
Tips
- Je kunt ook ovenfriet gebruiken.
- De kipkruiden die ik gebruikt heb bevat al zout, daarom hoef je geen zout meer toe te voegen.
Did you make this recipe?
Tag @foodbyfadoua on Instagram and hashtag it #foodbyfadoua
Like this recipe?
Follow us @FoodbyFadoua on Pinterest
Did you make this recipe?
Like us on Facebook
Recente reacties