Aardappel-tonijn kroketten

Aardappel-tonijn kroketten

5 from 1 vote
Recipe by FoodbyFadoua Course: Hapjes en Deegwaren
Servings

23

servings

Aardappel-tonijn kroketten, krokant van buiten en lekker smeuïg van binnen. Niemand kan nee zeggen tegen deze aardappel-tonijn kroketten. Ze zijn heerlijk licht pittig, zacht en smeuïg. Een genot voor je smaakpapillen! Maak ze nu ook zelf, het recept staat hieronder!

Ingrediënten

  • 600 gram kruimige aardappelen

  • 1 blikje tonijn (in zonnebloemolie)

  • 1 puntje La Vache qui rit

  • 1 rode ui

  • 1 rode paprika

  • 1 eetlepel peterselie

  • 1 theelepel mosterd

  • 1 theelepel; paprikapoeder en zout

  • 1/2 theelepel chilikruiden en peper

  • Omhulsel
  • bloem

  • 1 losgeklopt ei

  • panko of paneermeel

Bereidingswijze

  • Schil de aardappels en snijd in stukken. Snijd de paprika in kleine blokjes. Snipper een ui en hak de peterselie fijn. Breng de aardappelen aan de kook in een pan met water en een snufje zout.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in de pan en bak de ui voor een paar minuten glazig. Voeg dan de gesneden paprika toe en bak het samen, totdat het gaar is.
  • Giet de aardappelen af en doe ze in een diepe kom. Stamp de aardappelen fijn, samen met een puntje La Vache qui rit. Voeg de kruiden, zout, mosterd en peterselie toe.
  • Voeg nu ook de paprika en ui toe en meng alles goed door elkaar. Vorm er kleine balletjes van (ongeveer 35 gram per stuk) en leg die even op een dienblad of bord in de koelkast om wat steviger te worden.
  • Kluts een ei en zet een bord klaar met bloem en met panko (broodkruim).
  • Haal de balletjes één voor één door de bloem, vervolgens door het ei en als laatste door de panko. Leg ze klaar om te frituren.
  • Verhit de zonnebloemolie in een pan op 180 graden en bak de kroketten totdat ze goudbruin en krokant zijn.

Tips

  • Je kunt de La Vache qui rit ook vervangen door een eetlepel roomkaas.
  • Vries de kroketten in, om op een later moment af te bakken.
  • Serveer in een bolletje brood of wrap

Did you make this recipe?

Tag @foodbyfadoua on Instagram and hashtag it #foodbyfadoua

Like this recipe?

Follow us @FoodbyFadoua on Pinterest

Did you make this recipe?

Like us on Facebook

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*