Panbroodje hete kip

Panbroodje hete kip

0 from 0 votes
Recipe by FoodbyFadoua Course: Hoofdgerechten
Servings

8

servings

Dit zelfgemaakte panbroodje met pittige kipstukjes, komkommer en sla is heerlijk! Hoe pittig je dit broodje kip maakt, dat bepaal jezelf. Mocht je geen tijd hebben om zelf panbrood te maken, dan kun je prima ander brood gebruiken zoals pita- of puntbroodjes. Ideaal tijdens de ramadan voor ’s avond met een kommetje soep of op andere dagen als lekkere lunch.

Ingrediënten

  • Deeg
  • 330 gram bloem

  • 200 gram fijne griesmeel

  • 10 gram gist

  • 8 gram zout

  • 50 ml zonnebloemolie

  • 300 ml lauwwarm water

  • Hete kip
  • 600 gram kipfilet

  • 1 ui

  • 1 rode paprika

  • 1 eetlepel koriander

  • 1 eetlepel ketjap manis

  • 2 theelepels sambal

  • 1 eetlepel kipkruiden pikant (van Verstegen)

  • 1/2 theelepel zout (naar smaak)

  • Extra
  • komkommer

  • sla

  • snoeptomaten

Bereidingswijze

  • Meng de bloem samen met de griesmeel, gist, zonnebloemolie en zout in een diepe kom. Voeg beetje bij beetje het water toe en kneed alles goed samen.
  • Vorm het deeg tot een bol en dek het af. Laat het voor 60 minuten rijzen op een warme plek.
  • Snijd de kipfilet in blokjes. Pel en snipper een ui. Snijd de paprika en koriander fijn.
  • Marineer de kip met de kruiden, zout en koriander. Dek het af en leg het even in de koelkast, zodat de kruiden kunnen intrekken.
  • Stort het deeg op een bloem/griesmeel bestoven werkplek en verdeel het in 8 gelijke bollen (Ongeveer 100gr per bol).
  • Bestrooi je werkblad lichtjes met griesmeel/bloem en druk elke deegbal een beetje plat.
  • Verwarm een pan met dikke bodem of een gietijzeren pan en plaats voorzichtig het brood in de pan. Bak het brood op een laag vuurtje totdat beide kanten goudbruin zijn en het brood gaar is. Dek het brood direct af met een theedoek zodat deze zacht en warm blijven.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in de pan en bak de ui en paprika samen voor ongeveer 5 minuten.
  • Voeg dan de kipfilet toe en bak samen tot de kip gaar is. Voeg dan de ketjap manis en sambal toe. Meng het goed samen en bak het voor 3 minuten op hoog vuur samen.
  • Snijd een panbroodje door midden en vul het met de stukjes kipfilet, sla, komkommer en snoeptomaat.

Tips

  • Maak het zo pittig als je zelf wilt, door meer of juist minder sambal toe te voegen.
  • vervang het panbroodje voor andere soort brood, zoals pita- of puntbroodje.
  • Heerlijk bij een kommetje soep.

Did you make this recipe?

Tag @foodbyfadoua on Instagram and hashtag it #foodbyfadoua

Like this recipe?

Follow us @FoodbyFadoua on Pinterest

Did you make this recipe?

Like us on Facebook

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*