Mini tortilla wraps met gehakt en een tomatensalsa

Mini tortilla wraps met gehakt en een tomatensalsa

5 from 1 vote
Recipe by FoodbyFadoua Course: Hoofdgerechten
Servings

12

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

50

minutes

Mmmm, mini tortilla wraps met gehakt en tomatensalsa op het menu. Een supermakkelijk en lekker gerecht dat je echt zo gemaakt hebt. Ideaal als je niet veel tijd hebt, maar wel lekker wilt eten. Ook heerlijk tijdens de ramadan met een kom soep. Tijd dus om mijn recept met jullie te delen, eet smakelijk alvast!

Ingrediënten

  • 400 gram gehakt

  • 1 wortel

  • 1 ui

  • 2 paprika’s

  • 1/2 courgette

  • 1 tomaat

  • 1 eetlepel peterselie en koriander

  • 1 klein blikje mais

  • 12 mini tortilla wraps

  • een scheutje zonnebloemolie

  • 1 theelepel; sambal, komijn- en paprikapoeder

  • 1/2 theelepel; peper, gember en kurkuma

  • 2 theelepels zout (naar smaak)

  • 2 eetlepels sweet chilisaus

  • geraspte kaas

  • Tomatensalsa
  • 150 gram snoeptomaten

  • 1 rode ui

  • 1/2 komkommer

  • 1 eetlepel natuurazijn

  • 1 theelepel olijfolie

  • 1 theelepel peterselie

  • een snufje zout

Bereidingswijze

  • Rasp de ui, een halve courgette en wortel. Snijd de paprika, tomaat, peterselie en koriander fijn. Marineer het gehakt met de kruiden, zout, peterselie en koriander.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in de pan en voeg de geraspte ui en gehakt toe. Bak dit ongeveer 6 minuten samen en voeg dan de sambal en paprika toe. Voeg vervolgens de wortel, courgette en tomaat toe. Meng alles goed door elkaar en zet dan de deksel op de pan en laat het voor ongeveer 20 minuten garen op laag vuur. Roer er af en toe doorheen.
  • Voeg als laatste de mais en sweet chilisaus aan toe en bak dit nog voor ongeveer 5 minuten mee. Zet dan het vuur uit.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat of een ovenschaal en leg er een tortilla wrap op. Verdeel de gehaktvulling over de 12 tortilla wraps (zie foto) en strooi er als laatste een beetje geraspte kaas over.
  • Plaats de bakplaat in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 15 minuten.
  • Snijd de snoeptomaten in 4 stukken. Schil de komkommer en snijd deze in blokjes. Pel en snipper een rode ui. Doe de gesneden komkommer, snoeptomaten, peterselie, azijn, olijfolie en zout in een diepe kom en hussel alles goed door elkaar.
  • Wanneer de tortilla wraps klaar zijn kan je er wat sla overheen doen en verdeel je de tomatensalsa erover.

Tips

  • Je kunt de geraspte kaas ook weglaten
  • Je kunt ook extra groente toevoegen of juist weglaten, als je er niet van houdt.
  • Vervang de tortilla’s door taco’s, ook erg lekker als je van het krokante houdt!

Did you make this recipe?

Tag @foodbyfadoua on Instagram and hashtag it #foodbyfadoua

Like this recipe?

Follow us @FoodbyFadoua on Pinterest

Did you make this recipe?

Like us on Facebook

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*